Nov 23, 2009

Teko gemok - ala2 meakin

Salam petang isnin semua....Sabtu lepas masa meronda ke MAHA Sedang (car boot sales) ternampaklah akan saya sebiji teko gemok berwarna biru, memula ingatkan teko keluaran meakin...tapi tidak rupanya..cop pun tak da dibawah tu...tak pasti buatan mana, tapi rasa2 saya lah yang tak berapa mahir lagi ni...buatan China kut agaknya....mana2 pakar yang tau boleh perjelaskan lagi. Walaupun bukan dari spesis meakin tetap juga saya berkenan dan trus meminang.....


Tengoklah tu body dia, montok dan tegap gitu.....sekali pandang memang macam meakin kan....kot ya saya sorang ja yang perasan camtu...
Nota: Menurut Yatt teko ni buatan Jepun



Balik tu saya gilap cantik2 dan temukan dengan anak2 mereka yang dah lama nantikan kehadiran ibu mereka.....walaupun dari `genetik' yang berlainan tapi nampak begitu serasikan bila disatukan, bila diperatikan betul2 dengan mata kasar saya warna biru pada teko ni agak pekat sikit dari cawannya.....suka sangat dapat teko tu, walaupun tak lah berjenama seperti cawan2 tersebut. tak kisah ai tak sejenama pun, janji ngam gitu.

Blog Widget by LinkWithin